1 Ocak 2015

7.oda'nın 2014 Enleri



Kovacs - My Love



En Yabancı Film: Muhteşem Güzellik / The Great Beauty / La Grande Belezza : Her izlendiğinde farklı detaylar yakalanabilecek, kazdıkça bitmeyen bir kuyu gibi.. Görüntüleriyle, müzikleriyle doyumsuz bir zevk bu filmi izlemek.. Akademide En İyi Yabancı Film ödülünü alması boşuna değil..

En Türk Filmi: Kış Uykusu / Winter Sleep : Altın Palmiyeyi de kazanan ve ağır ağır inen bir tokat gibi film.. İnsanı sinema solununda koltuğa mıhlayan ve gerçek bir film izleme keyfi yaşatan uzun soluklu bir derin hikaye anlatımı..

En Dizi: Game of Thrones / Taht Oyunları: Kızımın ısrarı ile başlayıp soluksuz izleyip uykusuz kaldığım dizi..

En Kitap: Politik Kamera – Michael Ryan & Douglas Kellner: Altmışlı yılların sonlarından seksenlerin ortalarına kadar hızla sağa yöneldiği bir dönemde Hollywod sinemasının bu yönelime nasıl karşılık verdiğini ele alan, kültür ile politika arasındaki ilişkiye dikkat çeken bir üslupla yazılmış eleştirel bir inceleme.

En Dergi: Psikeart : Hazine gibi bir dergi, eski sayılarını da toparlamak istiyorum.

En Şarkı: My Love - Kovacs: Bu yıl yeni ve farklı 4 şarkı keşfettim ama My Love ciddi bir farkla "en"imi ele geçirdi..

En Konser: The Wanton Bishops: Onları canlı dinlemek çok keyifliydi..

En Görsel: cafe 7.ODA Logosu: 3 ay aralıksız gece gündüz üzerinde düşünülen, denenen ve artık Ertan'ı çıldırtma noktasına getirdiğim logo çalışmaları :) Ama sonunda muhteşem bir şey ortaya çıktı..

En Mekan: elbette ikinci yuvamız olan Cafe 7.ODA :)

En Yiyecek/İçecek: 7.ODA Burger: An itibariyle farkettim ki bir fotoğrafını çekmemişiz 7.Oda Burgerin :(

En Kötü Olay: Birkaç dolandırılma hikayesi..  (Cenk Çalışır'ın bir solukta okuduğum Kan Yağmuru adlı kitabında dediği gibi: -Kötüler niçin kazanıyor biliyor musun? -İyiler onları Allah'a havale ettiği için!)

En İyi Olay: Hayallerimdeki gibi bir cafeye sahip olmak.. Uzun ve yorucu bir inşaat sürecinden sonra ortaya harika bir iş çıktı doğrusu :) Sinema, Edebiyat, Fotoğraf Atölyeleri olan (pek yakında Go Atölyesi de başlayacak), kütüphane ve toplantı odası olan, masalarında aylı dergileri olan, az ama lezzetli yiyecekleri, nefis kahveleri olan, huzur kokan ve içinde keyifli anlar yaşanan bir cafe..

En Koku: Kadında hala Dior Addict, erkekte Calvin Klein Free Sport : Yıllardır kadın kokusu değişmedi.. sanırım on yılı bulmuştur bu kokuyla bütünleşeli.. ama yıllar sonra erkek kokusu değişti.. bu yıl farklı bir koku ile tanıştı duyularım..

En Cümle: oysa sırlar aynanın ardındadır !..